1966 Pontiac LeMans 326 V8 Aut

1966 Pontiac LeMans 2dr ht 326 V8 Aut

En äldre kvalitetsrenovering på denna Snygga Coupémodell. Fortfarande fräsch. LeMans tillhörde Pontiacs MidSize program och delade kaross med den enklare Tempest, och värstingen GTO som hade 389 Motor som standard! GTO från 1966-67 är idag mycket svåra att få tag i och har ett extremt högt samlarvärde!

Motor

326 V8 som går starkt.  Chrome dress up kit. Holley aluminiuminsug med Holley 4-ports Förgasare. AC:n blåser kallt. Nyare aluminium kylare. Servostyrning och servobromsar. 2_stegs Aut

Exteriör

Lackerades om på 80-talet och är fortfarande blank och fin. Inga blåsor eller bubblor har kommit upp. Det svarta taket är blankt och fint. Det är inget vinyltak, utan det är lackerat svart. Och enligt föregående ägaren kom den så från fabriken. Paint Code Y-A. Fina Pontiac Rallye Wheels med coola Hoosier Däck. Dubbelt avgas med kromade ändrör. Fin i listverket. Fina ventrutor. Gummilister och skraplister ser ut att vara original och är fina för sin ålder. Kofångarna ser ut att ha kromats om. Ger ett bra och ärligt intryck måste jag säga!

Inredning

Standardinredning. Omklädda stolar och säte bak. Ser riktigt bra ut måste jag säga. När jag ser detaljer som ratt, instrumentbräda med mera, bedömmer jag att den alltid stått garageförvarad. Inredningen ger ett sportigt intryck. Snygg mittkonsoll som är fin i krom och där växelspaken har fasta fina lägen.

Underrede

Jag ser ett relativt orört underrede. Kärnfriska golv utan underredsmassa. Ramen är jättefin, och kärnfrisk också. Till och med skuffgolvet är original. Delvis nytt avgassystem i rostfritt stål. Fullflödesdämpare. Torr och fin under motor och automatlådan. Framvagnen ser ut att vara genomgången, med nya övre och undre spindelleder med mera.

En fin, liten smidig midsize! Ring oss idag för mer info eller boka en visning.

Pris: SOLD!!!