1967 Cadillac Eldorado

1967 Cadillac Eldorado

-67 Eldorado var den första framhjulsdrivna Cadillacen och utvecklades som en ”Personal Lyxury Car”. Eldoradon var sportigt designad, jämfört med den mer formella ”Coupé DeVille”. Eldoradon  konkurrerade med bilar som Buick Riviera, Ford Thunderbird, Pontiac Grand prix med flera. ”Personal Luxury car” eller ”The Gentlemens Muscle Car” var en nisch-marknad som innebar fullstora sportcoupeér med stora motorer! Ju mer lyx och finesser, desto bättre!

Denna Eldorado kommer från Oklahoma/Texas och uppvisar torr och fin originalkaross med mycket bra underrede. Mätaren står på 20,000Miles (4000MIL) och den är i stort sett i originalskick. Vi garanterar inte att miltalet stämmer, men det är fullt realistiskt. Oavsett, talar skicket för sig självt och det är ett av  dom absolut finaste exemplaren som ni kan hitta. Och den har den rätta färgkombinationen!

Exteriör

Wow! Denna bilen sticker verkligen ut! Solid blanksvart lackering, så blank att man försvinner i den. Karossen är spikrak! Det ”gnistrar” om allt listverk och om det speciella vinyltaket. Originaltonade rutor i kanonskick, där framrutan ser ny ut.  Originalkofångare som är mycket fina för sin ålder. Ser helt fantastisk ut vart man än tittar! Framifrån har vi den distinkta grillen med ”hide away lights”. Motorhuven är enorm. Från sidan lägger man märke till de blanka och fina originalkapslarna, där cadillac-medaliongerna i mitten ser ”nya” ut. Toppas av med (svindyra) BF Goodrich ”Wide White Walls”. Bakpartiet är nätt och fint avrundat med diskreta fenor, som kännetecknade Cadillac under många år.

Interiör

Hounds tooth-inredningen gör verkligen hela bilen! Och det är sådana detaljer som får den att sticka ut från de andra. Hela inredningen är i riktigt bra skick! När jag öppnar dörren ser jag rak och fin dörrsida som är original. Gummilisten är också original och är fortfarande mjuk och fin. Innerbelysning som fungerar på alla 6 platserna. Också skraplister, ht-lister är original och är fortfarande i bra skick. Spikrakt innertak med solskydd i ”nyskick”. Fungerande elhissar och elsäte. Har både Tilt och teleskopratt. Utrustad med Automatic temperature control, och AC:n blåser iskallt. Jag ger inredningen en 9 av 10! Något ålderstecken finns, det är ju ändå en 53år gammal bil.

Motor

429cui V8 på 340hk. Startar upp direkt och går mjukt och fint. Turbo Hydramatic 425 Aut. Detta var en vidareutveckling av 400-lådan, anpassad för framhjulsdriften. Motorutrymmet är rent och fräscht. Notera lufttanken som sitter på ena stabiliseringsstaget. Det är ett originaltillbehör, kallat ”Automatic Level Control”. Ett självjusterande, luftdrivet system som var kopplat till bakre fjädringen. Det skulle kompensera för upp till 225 kilo last, och justera upp bilen automatiskt.

Underrede

Ser i stort sett original ut. Jättefin i alla golv och i hela ramen. Torr och fin över allt. Har skivbromsar fram. 6 nya stötdämpare, (sitter dubbla bak). Drivaxlarna ser nästan nya ut, med nya damasker i båda ändarna. Nytt specialbyggt avgasystem, ser ut att vara rostfria rör. Har (optional) skivbromsar fram.

Skuffutrymme

Har el-skuff, som styrs via en knapp i handskfacket. Inne i skuffen är det snustorrt, även under mattan! Har kvar original skuffinredning som är fin för sin ålder. Reservhjuler ser ut att vara original, och det har förmodligen aldrig rört marken. Fungerande belysning i skuffluckan.

Samanfattning

De här bilarna låg långt före sin tid, och i detta skicket finns inte många bevarade. En lyxcoupé för den kräsne som vill unna sig en riktigt fin bil som sticker ut från mängden. Ring oss för mer info!

Pris: Såld!!!