1978 Ford F 150 Explorer

1978 Ford F150 Ranger Explorer

Wow! Vilken häftig Pick Up! En F-150 Ranger i läckra 70-talskulören ”Dark Brown Metallic”. Denna kommer dessutom i Explorer-utförandet som innebär ett speciellt framtaget Stripe-paket i orange/gult och matchande inredning! Även speciella emblem som ni kan se på motorhuven och längst bak på flaket! Denna har omhändertagits otroligt väl genom åren och är som en tidskapsel! Mätaren står idag på 9500Mil eller 59000USMiles!

Exteriör

Har kvar sin originallack och den är mycket fint bevarad. Även stripsen är original. Kulören som heter ”Dark Brown Metallic” är riktigt läcker, det glittrar om den när den kommer ut i solen! Aluminiumfälgar med fina BF Goodrich däck.

Inredning

Det känns nästan som att sätta sig i en ”ny” bil, helt otroligt! Med tanke på att hela inredningen är orörd är det imponerande. Föregående ägare har tagit hand om bilen exemplariskt helt enkelt! Golvmattan har inte blekts ett dugg på över 40 år! Originalratt utan en enda krackelering. Original AM-radio sitter kvar! Instrumentering och mätartavlor ser ut att vara ett halvår gamla! Fast och fin känsla i alla reglage och distinkt känsla i tändningslåset! När man sätter sig bakom ratten blir man direkt sugen på att starta upp motorn, och ge sig up på vägarna och köra mil efter mil!

Motor

351 V8 med 2-portsförgasare. Går mjukt och fint i motorn. Startar lätt. 3-stegs aut. Motorutrymmet är helt standard med galvade innerskärmar. Original-dekaler sitter fortfarande kvar på ventilkåporna. Servostyrning och servobromsar. Insidan av motorhuven är orörd och knappt ens smutsig.

Underrede

Hela bilen är kärnfrisk inklusive underredet. Den har aldrig underredsbehandlats så allt syns.

Flak

Spikrak ”Tail Gate” som öppnar och stänger med ett ”klick”. Originallack inuti hela flaket och det är rakt och fint också. Kan inte ha använts mycket!

Historik/dokumentation

Sammansatt i Fords fabrik i Ontario Kanada. Importerad av Nians från Virginia i Amerikanska södern! Kommer med instruktionsbok, protectoplate och original försäljningsbrochyr, se bilder>>>

Sammanfattning

Ford har alltid varit den mest konservativa utav de tre stora tillverkarna, och deras flakbilar är idag kultförklarade. Inte minst 70-talarna som på senare år har blivit mer och mer eftertraktade. Kom och titta på denna! Gillar du Fords 70-talare lovar vi att det blir inte mycket bättre än så här… Ring oss!

Pris: Såld!