1971 Chevrolet El Camino

1971 Chevrolet El Camino

Tuff och kraftfull El-Camino med råstark 454 V8. Läckert stuk med 18″ US Mag Wheels med 255:or bak. Power Steering & Brakes! Dubbelt Flowmastersystem med underbart sound!

Motor

Under huven hittar vi Chevrolets legendariska 454cui (LS5) V8 Motor. Motorn har gjutkod ”3999289” vilket är korrekt. Stämplingen är också synlig och den visar ”CRY” vilket betyder 1972 LS-5 270 hk V8 från en Chevelle med Automat. Motorn är performancebyggd med Edelbrock alu-insug och Edelbrock 4-port. Borrad 0.30 och genomgången! Demontering-montering motor i bil. Isärtagning-ihopmontering. Motorrengörning/tvättning. Inspektering roterande delar. Isärtagning rengörning 2st kärvande hydrauliska ventillyftare. Kontroll lager och kolv-cylinderspel. Lätt honing av cylindrar. Täthets provning Insug-Avgas ventiler med vacum. Byte vevstakslager, motorpackningar. Injustering. Se bilder>>>

Stilrent motorutrymme med kromad luftrenare. Nyare (stor) aluminiumkylare!

Exteriör

En äldre omlackering i en riktigt läcker ”Kustom kulör”. Lacken är blank och fin och ligger nästan som en spegel, men den visar en del spår av (normal) användning. Originalkromet är fint för sin ålder. Snygga 18″ fälgar från US Mags med fina däck. Ger ett rakt och riktigt intryck, helrätt stuk!

Inredning

Kanonfin svart inredning! Originalratt och original dörrsidor är jättefina. Fin golvmatta. Spikrakt innertak. Fräsh soffa som man sitter bra i. Värmen fungerar. AC:n är komplett men kompressorn kyler ej. USB-stereo. En extern konsol med mätare för vattentemperaturen och oljetryck. Original ”GM” trepunktsbälten!

Underrede

Mycket fina orörda golv. Torr och fin under motor och låda. Motorn har fått nya, hårdare fästen och det sitter nyare krängningsstag fram med röda bussningar. På motorn sitter det en nyare ”ministarter”. Skivbromsar fram. Bakaxeln är en 10-bultad med diff och den är upphängd med kraftigare stag, från ”Hotchkis Sport Suspension”. Dubbelt Flowmastersystem!

Flak

Flaket har helt klart använts och det har fått sig en och annan ”törn” och något ärr i plåten. Vi funderade först på att måla om det med en stryktålig bedliner, men bestämde oss för att låta det vara som det är, då det förstärker bilens råa och tuffa framtoning.

Sammanfattning

En frän El Camino och en go Bus-Bil eller arbetsbil! El Camino är verkligen coola, och en blandning mellan personbil och flakbil/pickup!

Pris: Såld!