1967 Chevrolet Chevelle Malibu

1967 Chevrolet Chevelle Malibu 283 V8 Aut

Äkta ”Tuxedo Black” Chevelle Malibu med röd ”Bucket Seat” inredning. Lilla ekonomi-drivlinan 283+Powerglide! ”Black on Red” är kanske DEN snyggaste färgkombinationen av dom alla? Kombineras här  med 17″ kromade American racing hjul som passar perfekt!

Motor

Originalmotorn sitter fortfarande kvar! 283 V8 som uppgraderats med en ”Crane Cam”. Edelbrock aluminiuminsug med en Holley 4-port. Headers med dubbelt fullflödes avgas. Låter underbart, som en vässad 350! Powerglide Aut. Går klockrent maskinellt. Startar upp direkt och automaten växlar som den ska.

Exteriör

Snyggt omlackerad i originalkulören (Code AA) Tuxedo Black! Har I samband med lackeringen fått ny grill, det mesta av listverket, lyktsargar med mera. Nytt krom fram och bak. Karossen linjerar fint med bra springor mellan panelerna. Inte spikrak men näst intill! Dörrarna öppnar och stänger enkelt, även med rutorna uppe!

Inredning

Bilen har ”trim code 750” som betyder separata stolar med mittkonsol och golvspak. Sportigt och läckert i en Chevelle! Båda stolarna och även baksätet har klätts om proffsigt i korrekta material. Dörrsidorna tror jag är original, och de är fortfarande spikraka. Jag älskar att hela instrumenteringen, bräda och ratt är orörda original! De har fått ett snyggt slitage genom åren och det är ett tecken på att bilen aldrig miss-skötts eller modifierats, utan man har gillat bilen som den är! Brädan är rak och fin och har inte en tendens till sprickor. Originalradion sitter kvar. Luckan till handskfacket öppnar och stänger med ett ”klick”. Lyset inuti fungerar och papp-insatsen är jättefin! Röd Golvmatta som har bytts ut någon gång för längesedan. Innertaket är spikrakt och ser helt nytt ut! Så även solskydden!  Original röda GM-bälten.

 

Underrede

Riktigt fin! Skuffgolvet är noggrant utbytt, till ett riktigt golv med korrekta pressningar. I övrigt är det originalgolv och kärnfriskt! Nyare dubbelt avgas. Ny bensintank med ny tankarmatur. Ser torrt och fint ut under både motor och växellåda.

Skuff

Skuffgolvet har bytts ut. Ett proffsjobb! Mjuk och fin gummilist som ser ut att ha gjort sitt jobb, inga spår av fukt.

Sammanfattning

En fin Chevelle i trevligt utförande som har klarat sig bra genom åren. En svart Malibu coupé som INTE har SS-clonats och fått en Big block är rätt unikt faktiskt!

Pris: Såld!