1967 Ford Mustang

1967 Ford Mustang

Ni tittar på en varsamt och gediget renoverad (C-code) fastback, i tjusiga originalkulören ”Nightmist Blue”. Stark 302:a med Automat. Dubbelt avgas och går som en dröm!

Motor

302:a som byggts från grunden med allt nytt. 70:ans toppar som har bearbetats. Crane cam kit. Edelbrock aluminiuminsug och Edelbrock 4-portare. Korta Headers. Går otroligt bra maskinellt, mycket stark ända från botten. Under huven ser det stilrent ut. Ett så kallat kobra kit sitter monterat. Raka fina innerskärmar. Kylaren ser nästan ny ut. Bilens ”Buck Tag” sitter kvar.

Köregenskaper

När jag tog första provturen fick jag förtroende för bilen direkt. Motorn är riktigt rapp och svarar fint på en kick down. Behagliga varvtal uppe i marschfart. Man kan lägga en finger på ratten, och den spårar ändå rakt och fint!

Exteriör

Helrätt stuk på bilen. Den ser snabb ut även när den står still! Bilen är rak och gedigen, med bra känsla och passform i dörrar, skuff och huv. Den har rätt motorhuv med de infällda blinkersindikatorerna. Listverket är i bra skick och sitter tight. Bra krom fram och bak. Fina glasrutor och rutramar, till och med ramarna runt Ventilationsrutorna är fina. Splitter nya 15″ fälgar med BF Goodrich däck, passar klockrent!

Inredning

Riktigt läckert med två-färgad blå inredning! Och den är i riktigt bra skick. Längst ner har vi en helt ny golvmatta med nyare i-läggsmattor med broderade Mustangemblem. Den har förmodligen fått ny klädsel för längesedan och den är fortfarande i bra skick. Instrumenteringen är i toppskick och det gnistrar om kromet. Fin originalratt. Övre och undre instrumentbräda är båda jättefina. Fint innertak också. Bra och gedigen originalkänsla rakt igenom!

Skuff

Det ser helt original ut i skuffen och den är torr och fin. Ser utt att vara original bensintank. Original bakskärmar på båda sidor och när jag lyser med ficklampa upp runt bakrutan ser jag inte ett enda spår av rostangrepp, mycket imponerande på en Fastback!

Underrede

Underredet är i mycket fint originalskick. Golven är målade med ett tunt lager ”body” och under det kan man se fabriks ”red oxide primer” fortfarande intakt. Torr och fin under motor och låda med raka fina oljetråg. Ser fin ut i hela framvagnen med fina kulleder och bussningar. Specialbyggt 2,5″ avgassystem helt i rostfritt som är proffsigt installerat. Bakaxeln totalrenoverad av föregående ägare, och den är även avblästrad och snyggt lackerad.

Historik/dokumentation

Detta är en så kallad ”Barnfind” Mustang som hittades och sedan blev renoverad på 80-talet. se bilder>>> Importerad av oss år 2016 från North Carolina och därefter förbättrad/förädlad av en kunnig ägare 2016-2021.

 

Pris: Denna bilen är Såld!