1968 Buick Electra 430 V8 Aut

1968 Buick Electra 430 V8 Aut

Stilig Electra Coupé som var det lyxigaste Buick hade att erbjuda. Denna är i bra originalskick. Den har fått en omlackering och delvis ny inredning, men man har gått varsamt fram för att bevara originalkänslan!

Exteriör

Mycket bra helhetsintryck måste jag säga! Rak och fin i hela karossen. Jättefin även i bakskärmarna. Vinyltaket ser ur att vara original och har endast någon mindre anmärkning. Originalkrom på båda kofångarna som är raka och fina för sin ålder. Original listverk och glas, också mycket fint för sin ålder. Pricken över ”i” är 4 superfina kromade 15″ Buick Mag Wheels. Nästan nya 235/75 15. Det snyggaste man kan ha på en Buick!?

Inredning

Kanonfin! Trevligt med en ljus inredning! Den har spikraka dörrsidor fram och bak. Elhissar som fungerar perfekt. Sofforna är omklädda proffsigt i rätt material med läcker  ”pärlemor” effekt! Golvmattan ser nästan ny ut och den ligger perfekt. 4 Buick i-läggsmattor. Instrumenteringen har klara fina mätare.  Ratt och bräda superfint, inte mycket att anmärka på. Fungerande USB/bluetoth stereo!

Motor

Buick 430 V8 med klockren 400 Aut. Går silkeslent i motorn och är tät och fin. Svarar bra på gasen också. Stilrent motorutrymme. Allt är snyggt och prydligt lackat. Nyare generator och vattenpump. Två elfläktar som styrs manuellt inifrån, om man skulle behöva lite extra kylning t.ex i en bilkö.

Underrede

Mycket fin här med. Ett nyare dubbelt avgas som är snyggt monterat. Fin i ramen och längst ner i alla fyra skärmarna. Raka fina trösklar. Hela fina golv också.

Skuff

Snyggt lackerat i hela skuffen! Ser ut att vara stryktålig tvåkomponentsfärg. Pappsidorna sitter kvar och är i fint skick. Mattan är i textilmaterial. Gummilisten ser ny ut!

Sammanfattning

En fin och pålitlig bil som är fullt färdig för leverans. Gått i Sverige sedan 2011.

Pris: Såld