1968 Chevrolet Chevelle Cab

1968 Chevrolet Chevelle Malibu Cab

Helrenoverad Chevelle Cab med LS5 454. TH-400 Aut 12-bult och nytt dubbelt avgas!

 

Motor

Original rak sexa borta sedan länge. Nu sitter där en 454 med gjutkod 3999289. ”Suffix Code” är ”CRY” som betyder att det är en LS5 454 (Aut) på 270 Hästar från 1972. Motorn går riktigt gott. Mycket stark ända från botten. Jag ser gjutjärnstoppar och original grenrör. Aluminiuminsug och en stor Holley med dubbla ledningar. Snyggt och prydligt i motorutrymmet. Innerskärmarna ser nylackade ut, kylarsupporten och kylarplåten också.

Exteriör

En påkostad omlackering över spikrak kaross. Det syns att den har blivit noggrant lackerad i delar. Bra ihopsatt också med jämna fina springor mellan panelerna. Båda dörrarna öppnar och stänger med ”ett klick”. Alla fyra sidorutor går upp och ner enkelt, och de linjerar perfekt. Snyggt lackerad i dörrgångarna också, och kliniskt ren. Nykromade kofångare fram och bak. Allt listverk och lyktsargar runt om hela bilen ser ut att vara nytt ”ur kartong”. Mörkblå Canvas Cab som är proffsmonterad. Glasruta.

Inredning

Mjuka fina säten som man sitter gott i. Dörrsidorna ser helt nya ut fram och bak. Splitter ny Chevrolet sportratt. Instrumentbrädan ser också ny ut. SS-instrumentering och rattstång från en -69:a. Passar perfekt! Ny golvmatta. Cabställningen ser nyrenoverad ut och nylackad!

Underrede

Jag ser direkt att den har torra fina originalgolv som aldrig varit underredsbehandlade. Endast några få mindre lagningar förekommer, och de är snyggt och prydligt utförda som ni kan se på bilderna. Till och med skuffgolvet är original och kärnfriskt. Intakta punktsvetsar längst ner i bakskärmarna och trösklarna är raka och fina. Fina framskärmar också. Nyare bensintank och dubbelt avgas. 12-bultad bakaxel (utan diffspärr)!

Skuff

Kärnfrisk i golvet. Noggrant rengjort och korrekt lackad med så kallad” Spatter Paint”. Sedan klarlackad. Jag ser inte ett spår av fukt! Reservhjul och tillbehör finns ej som ni kan se på bilderna.

Sammanfattning

Denna Chevelle importerades 2019 och har därefter genomgått en komplett ”Frame up” renovering. Imponerande slutresultat och proffsigt sammansatt. Går mycket bra på vägen. Jag hittade ett kvitto på hjulinställning som låg i handskfacket. Den känns lika tight och fin som en originalbil, så inga besvikelser!

Pris: 575 000kr