1969 Dodge Coronet R/T 440 V8 Aut

1969 Dodge Coronet R/T 440 V8 Aut

Detta är en äkta (WS codad) Coronet R/T! Coronet R/T delade kaross med Super Bee. Men Coroneten var lite lyxigare i utförandet och därmed lite dyrare. 440 V8 var standard. Denna har renoverats av en entusiast som ägde bilen mellan 2012-2019. Ganska original men, med en ”custom touch” Observera att målet inte var ”utställningsskick” Utan fokus låg på att nå ett presentabelt skick, och att den skulle kunna köras dagligen med vettig ekonomi.

Motor/drivlina

Code L 440- bil. Blocket har  gjutkod 3698830 och är daterat till 1972. Motorn går bra. Stark ända från botten och upp genom hela registret. Kompressionen har hållits lite lägre, för att man ska kunna köra på vanlig bensin och med vettig förbrukning. 727 Automat som växlar bra. 83/4 Axel med korrekt gjutkod ”2881489” (Ej diff)

Underrede

Rent och snyggt underrede kofångare till kofångare. De lagningar som är gjorda är noggrannt utförda på fackmannamässigt sätt. Längst bak sitter en ny bensintank, med nya ledningar hela vägen fram. Nya bromsledningar också, inklusive nya handbromsvajrar. Renoverad framvagn med rengjorda och lackade detaljer. Fräsht Flowmastersystem som är proffsigt monterat. Nyare ”ministarter”. Ventilerade skivbromsar fram.

Exteriör

Lackerad solid blanksvart, lacken ligger som en spegel. Jag skulle ge den en 8:a av 10. Finns någon mindre skönhetsfläck men inget som man stör sig på. Faktum är att den är inte alls dum att vila ögonen på! US mags 17″ Customfälgar med bra däck. Korrekt R/T tailstripe. Kofångarna ser nykromade ut. Fräsh i grill och lyktglasen och reflektorerna är i bra skick. Mjuka och fina gummilister som sitter tight. Framrutan ser ny ut. Övrigt glas är orört och i bra skick för sin ålder.

Interiör

Hela inredningen känns fräsh, och det luktar fräsht i bilen! Det mesta är nytt, från Legendary auto interiors.

Skuffutrymme

Rent och snyggt här med, svart matt färg.

Historik/dokumentation

Som jag skrev i inledningen renoverades bilen 2016-2019 av en entusiast. Finns kvitton sparade, se bilder>>>

Eftersom fender tag var borta sedan länge (broadcast sheet finns inte heller) kunde dåvarande ägaren välja färg helt fritt och då föll valet på ”Black on Red”

”Black on red” är kanske DEN mest eftertraktade färgkombilationen. Röd inredning är alltid snyggt, och det är något specielt med en svart blank lack!

R/T bilar från de gyllene åren 1968-71 är idag eftersökta bland samlare världen över, och ökar i pris varje år! Denna är i tilltalande skick rakt igenom, ring oss!

Pris: SOLD!!!