1970 Dodge Charger R/T SE

1970 Dodge Charger R/T SE 440 Magnum Aut

Ni tittar på en äkta R/T SE Charger som smakfullt restaurerats från grunden! U-code bil med 440 Magnum V8 och automatlåda. Svart DeLuxeinredning med mittkonsol och träinlägg!

Exteriör

När jag först fick in denna Charger tänkte jag spontant att detta är en max 2 år gammal renovering. Men i skuffen hittade jag två tjocka pärmar med dokumentation! När jag började bläddra i dom och började granska gamla handskrivna kvitton och renoveringsbilder tagna med polaroidkamera, då inser jag att Chargern är renoverad 1990-1992, dvs för 32 år sedan! Det är faktiskt ganska imponerande…

Bilen sticker ut, tack vare den snygga lackeringen i klassiska ”Sub Lime Green”! Den är otroligt fint lackerad och spikrak! Garanterat mellanslipad, lacken ligger blank och fyllig som en spegel, hela vägen ner. Jag granskade den noga när den hängde uppe på lyften och jag ser inga tendenser till sättningar, sjunkningar eller blåsor någonstans! Det betyder två saker, att underarbetet är exemplariskt utfört och att utgångsobjektet var bra. Så enkelt är det, för annars håller dom sig inte så här fina i över 30 år! Vinyltaket är proffsigt installerat och har inga svagheter under. Jag ser inga spår av rost runt bakrutan, som annars är vanligt på Charger. Krom och listverk ser ”nytt” ut! Grillen är hel och fin och snyggt renoverad. Huven har infällda blinkers indikatorer, och de svarta 440-fälten bryter av perfekt! Rullar på klassiska 15″ Rallye Wheels. Bak sitter det feta 275-däck på 10″ breda fälgar! Underbart stuk på bilen!

Bilen var från början lackad i EB5 ”bright blue metallic”, men i samband med renoveringen valde dåvarande ägaren att lacka bilen i sin drömfärg, ”Sub Lime Green” Denna färgen var en av de så kallade ”High impact colors” Dessa färger fanns endast tillgängliga för köpare 1970 & 1971. Färgerna sticker verkligen ut och hade dessutom häftiga namn som ”plum Crazy” ”Go Mango” ”HEMI Orange” och ”Top Banana”!

Motor

Snyggt och prydligt under huven. Original fender tag sitter på innerskärmen. Korrekt ”mopar red cap” batteri. Motorn har korrekta ventilkåpor och luftrenare. Det som avviker från original är Edelbrock förgasaren och modern AC-kompressor. Själva motorn är en tidskorrekt 440, (ej #Matching) Jag kodade av motorblocket, gjutkoden är ”2536430” med datumkod 5-9-69. 727 Torque Flite Automat. Motorn går bra, mycket stark ända från botten.

Inredning

Eftersom det är en äkta SE med A47 på fender tagen har bilen DeLuxe inredning! Det innebär deluxe dörrsidor med träinlägg och dörrfickor, träinlägg runt instrumentering, mittkonsol . Hela inredningen är jättefin, det känns som att sätta sig i en nästan ny bil. Rena fina dörrgångar, mjuka fina gummilister som sitter tight. Fina skraplister. Fungerande varvräknare och klocka, så kallad tick tock tach!

Underrede

Helt genomgången med nya delar och jättefin! Allt ser ”nytt ut”. Golven har behandlats snyggt med ett tunt lager gummibaserad ”Body”. Längst bak har vi en ny bensintank med nya tankband. Tankarmaturen ser också ny ut och nya bränsleledningar hela vägen fram. Bakaxeln är snyggt rengjord och målad. Avgassystemet är proffsigt installerat och har korrekta ljuddämpare och upphängningar. Avslutas snyggt med korrekta kromade ändrör! Nya stötdämpare runt om. Skivbromsar fram, nya ledningar och slangar runt om till bromsarna. Framvagnen är genomgången med rengjord och lackad K-Balk. Nya kulleder och fina damasker. Hela motorn är extremt ren och fin topp till bottenoch har lackerats HEMI ORANGE

Skuff

Snyggt lackad i Sub Lime Green även här, som det ska se ut. Skuffgolvet är friskt! Reservhjul, domkraft och verktyg ligger på sin plats!

Historik/Dokumentation

Bilen är alltså renoverad för 30 år sedan, det är rätt coolt faktiskt! På den tiden var det inget speciellt med en Charger och dom värderades som vilken annan 20 år gammal bil som helst. Denna är dessutom ”originalrenoverad” och det var mycket ovanligt för 30 år sedan!  Nyproduktionen av delar hade inte tagit fart heller.

I skuffen ligger två tjocka pärmar med renoveringskvitton, från North Carolina så troligtvis där den renoverades. Renoveringsbilder, tagna med polaroidkamera! Original broadcast sheet mycket fint bevarad, original fender tag sitter på innerskärmen. Importerad till Sverige ca 2017!

Bilder på dokumentation>>>

Sammanfattning

Mycket fint och gediget renoverad Charger som ni kan köpa med gott självförtroende, ring oss!

 

Pris: Såld!