1970 Ford Mustang Fastback

1970 Ford Mustang Fastback

Mäktig Grabber Orange Fastback som renoverats snyggt och prydligt i Boss 302-anda. Mach 1 från början med M-kod 4V motorn. Den har strokats till 393cui och går urstarkt! Den här Mustangen är riktigt rolig att köra!

Exteriör

Vilket läckert utseende! Korrekt stripad sex reflex-stripe på sidorna. Nerlackad baklucka och bakstam i BOSS-stil. Shaker Hood med funktionellt scoop och luftintag. Spoiler fram och vinge på bakluckan. Bakrute-jalusi också!

Mycket snyggt lackerad i Grabber Orange. Detta är färgen man vill ha på en sjuttia, och det är den man förknippar med BOSS 302. Lacken ligger som en spegel över rak och fin kaross. Det är över 10 år sedan den lackades, så det finns spår av normalt användande.

Klassiska Magnum 500 fälgar 15″, lite breddade bak. Bak sitter det 245/60, fram 215/65. Passar klockrent på en Mustang!

Interiör

Klädseln ser ny ut fram och bak och man sitter behagligt i sätena. Innertak och solskydd ser nytt ut och är i korrekt material. Sitter spikrakt hela vägen bak. Fin golvmatta. Instrumentbrädan ser ut att ha renoverats. Grant-ratt med borstade aluminiumekrar. Hastigetsmätaren har fått Km/h skala direkt på mätartavlan, i övrigt ser mätarna orörda ut.

Motor

Original 351 Cleveland V8 som strokats till 393cui. Motorn går för j*la gott! Inga papper på motorn med troligtvis 450-500 Hästar. Ljudet är helt otroligt också. Underhuven ser jag Ford Racing ventilkopor med BOSS-dekaler. Stor Holley förgasare med dubbla ledningar på ett aluminium insug. MSD-tändning. Servostyrning och servobromsar.

Växellådan är en kraftig C6:a 3-stegs automat och bak sitter det Ford niotummare med diffspärr. 3:25 utväxling.

Underrede

Ser hel och fin ut i golv och ramverk. Jag ser några gamla lagningar, helt normalt på en sån här bil. Bensintanken ser nästan ny ut. Fräsha luftstötdämpare bak. Dubbelt Flowmastersystem, kopplade till headers i full längd. Nya bromsslangar fram.

Skuff

Snyggt lackat och rengjort även här. Reservhjul och domkraft. Snyggt lackat på insidan av luckan och fräsch gummilist.

Sammanfattning

Helt rätt stuk och utseende på denna Mustang Fastback. Och här med en motor som backar upp det hela med råge. Riktigt trevlig att köra. Jag tog ut den på en liten kurvig väg, kom på mig själv med ett brett leende bakom ratten! Fina bromsar och den känns tight och fin i framvagnen också.

Intresset för Mustang Fastback ökar hela tiden i HELA Europa. Vi erbjuder denna till helrätt pris, så tveka inte att ringa.

Pris: Reserverad!