1977 Ford F150 Ranger

1977 Ford F150 Ranger Pickup

Klockren Ford Pick up direkt från Santa Rosa Kalifornien U S A. Tvåfärgad vit/grön med matchande inredning. 400 V8 med Automat, redo att börja arbeta!

Exteriör

En äldre omlackering som fortfarande är presentabel. Den visar spår av normalt användande kan man säga. Krom, listverk och grill i bra bruksskick. Klassiska kromade 15″ fälgar med fina terrängdäck. Bak sitter en så kallad ”Step Bumper”, så man smidigt kan ta sig upp på flaket!

Inredning

Sätet är precis omklätt och har fått ny stoppning, så det känns riktigt bra när sätter sig i den. Smakfullt gjort i Mocka/konstläder. I övrigt orört originalskick. Fin instrumentering med klara fina mätare. Originalradion sitter kvar. Torr och fin inne i handskfacket, och där ligger instruktionsbok och några gamla kvitton från tiden i Kalifornien! Extrautrustad med öppningsbar bakruta, ett trivsamt tillbehör på sommaren!

Motor

Under huven har vi Original 400 motorn med två-port. Förmodligen orörd maskinellt. California smogpumpen sitter kvar. Original ventilkåpor, luftrenare med mera. Elektrisk bränslepump. Startar upp lätt och går tyst och fint!

Underrede

Extremt torr och fin under. Jag börjar med att syna hytthörnen, där brukar man i regel se rostangrepp på de här. Men inte på denna! Totalt rostfri och kärnfrisk metall! Golven är nästan kliniskt rena och har fabriks primer fortfarande helt intakt som ni kan se på bilderna. Det syns att den gått i torrt och fint klimat, annars är dom inte så här fina!

Flak

Ett rejält och användbart flak! Härlig patina på bak-lemmen, det syns definitivt att flaket har använts och tjänat sitt syfte.

Sammanfattning

Jag själv skulle inte ändra någonting på denna Pickup, det är precis så här man vill hitta dom! Den är perfekt precis som den är, redo att bli DIN nya arbetskamrat. Det var det de byggdes för en gång i tiden!

Pris: 239 000kr