1970 Plymouth Superbird Tribute Car

1970 Plymouth Superbird Tribute Car

Kolla in detta mycket fina Superbird-bygge! År 1970 nådde Muskelbilarna sin absoluta topp, både när det gäller motorstyrka och design. Plymouth Superbird var kanske den mest extrema av dom alla. Designad enbart för att möjliggöra Chryslers Nascar-medverkan. 1935 Exemplar tillverkades hösten 1969.

Detta är en välbyggd Superbird ”Clone”, byggd som en hyllning till de här ovanliga och eftertraktade bilarna. Baserad på en 1970 Road Runner med Vin#RM23U0A.

Exteriör

Oj oj oj vilket läckert utseende! För det första, den är proffslackerad! Spikrak i plåten och lackeringen ligger som en spegel hela vägen ner. Nykromad kofångare bak. Lyktglas, dörrhandtag och alla emblem är splitter nytt. Den unika nos-konen sitter snyggt monterad, och den speciella vingen lika så. Faktum är att nosen sitter bättre än på många originalbilar jag sett.

Nosen och vingen är det första man lägger märke till på en Superbird. Men en Superbird har en mängd speciella detaljer som skiljer den från en vanlig Roadrunner! Bara själva Nos-konen är uppbyggd av en mängd olika delar, som alla är svåra eller ”omöjliga” att få tag i. Framskärmarna är också speciella och uppe på varje skärm sitter det ”Scoops”. Den har också liggande bakruta och speciellt listvek både fram och bak som också är mycket svårt att få tag i.

Denna har stål-framskärmar och stål-huv! Vingen ska vara äkta vara. Mycket fint glas runt om! Står just nu på Customfälgar av märket ”Foose”. 18″ fram och 20″ bak med 285/35 Michelin-däck! En uppsättning Rally Wheels ingår också.

Inredning

Svart inredning i bra skick. Har ”rallye Dash” med 150 Mph hastighetsmätare. Originalratt med ”Beep Beep” horn! Innertak, matta, instrumentbräda och klädsel är helt nytt!

Motor

440 Super Commando V8 med gjutkod 2536430-5. Blocket är Daterad till 4-6-67. Motorn startar lätt och gången är jämn och fin. Svarar blixtsnabbt på gasen. Motorutrymmet är stilrent. Motorn snyggt målad i korrekt ”HEMI Orange” Det mesta ser nytt, eller renoverat ut. Brake booster och huvudcylinder ser ut att komma direkt ur kartong! Nya bromsrör också, så hela bromssystemet är genomgånget. Har skivor fram.

 

Undersida

Imponerande, allt ser nytt och fräscht ut! Undersida av motor och låda är rena och fina. Framvagnen ser genomgången ut, med lackerade detaljer. Fullängds headers kopplade till feta 2,5″ avgasystem. Helt otroligt ljud! För den som inte nöjer sig med det, kan man även öppna de fjärrstyrda ”Cut Outs:en” och köra med raka rör! 8 3/4 Bakaxel med gjutkod 2881489. Golven är lackerade ”Body Color”, som är vanligt på helrenoverade ”Mopars”. Nytt skuffgolv som är fackmannamässigt installerat, förövrigt bedömmer jag att öviga golv är original, och kärnfriska. Ny tank med nya tankband och tankarmatur. Ny bränsleledning också.

Skuff

Skuffgolvet är nytt, och det är snyggt lackerat som ni ser på bilderna. Notera även förstärkningarna som supportar (den enorma) vingen. Den har även dubbla domkrafter, som alla superbirds hade, så att man skulle kunna hissa dom även i fronten!

Sammanfattning

Prisutvecklingen på Mopar muskelbilar har varit extrem de sista 30 åren. Bilarna har hängt med riktigt bra jämfört med t.ex guldpriset, börsen, fastigheter med mera! Och det är inget som tyder på att de har nått sin topp heller! Så är du sugen på att rulla in denna i ert garage/man-cave, ring oss!

Pris 895 000kr