1971 Plymouth `Cuda

1971 Plymouth `Cuda

Detta är en äkta 340, 4-speed, Shaker `Cuda. Otroligt noggrant renoverad och noggrant ihopsatt, ända ner på detaljnivå!

Motor

Originalmotorn borta sedan länge. Det satt en 440 maskin när den kom från USA. Men i samband med renoveringen fick den återigen en (tidskorrekt) 340V8 under huven. Gjutkoden är 2780930 och blocket är daterat till 8 – 5 – 70. 4-Vxl manuell Växellåda A-833.

Underrede

Det är uppenbart att här har någon gjort sin hemläxa ordentligt! För att nå detta slutresultat krävs stort kunnande, mycket tid och mycket pengar, så enkelt är det! Underredet är otroligt väl detaljerat! Vart jag än tittar ser det ”nytt” ut och allt är rent och snyggt. Golven har primats i grått och bilens färg har sedan dimmats in. Precis som det gick till vid tillverkningsbandet!

Ju mer jag går under bilen och synar allt, ju mer inser jag hur mycket jobb som är nerlagt! Bilens K-balk är blästrad och lackerad, och det är så bra gjort att det ser ut som om det gjordes igår! Hela framvagnen är renoverad med snyggt lackerade detaljer. Undersida av motor och växellåda är rent och snyggt. Motorn har proffslackerats från topp till botten. Oljetråget är spikrakt. Alla fyra ljuddämparna sitter där, och de har serienummer och Chryslerloggan instansade.  Skruv och mutter ser korrekt ut och har rätt ytbehandling. Clips och låsbleck sitter där de ska och diverse fästen är snyggt monterade. Värmeplåtar över de bakre ljuddämparna och under startmotorn. Helt otroligt! Se detaljbilder>>>