1972 Chevrolet El Camino SS350

1972 Chevrolet El Camino SS 350

Originalbil som importerades från Californien år 2005. Mycket bra och intakt skick rakt igenom. Låt er inte luras av den slitna och patinerade lacken, detta är en kvalitétsbil!

Exteriör

Det första man lägger märke till är den gamla och slitna lackeringen. Väder och vind har helt klart satt sina spår, och den har lackerats om för länge sedan. En och annan ”törn” har den också fått. När man går nära däremot, då ser man direkt att det i grunden är en rak och fin kaross, och en kvalitetsbil det handlar om. Den har klarat sig mycket bra från rostangrepp. Äkta SS dessutom med original GM ”Cowl-huv” och de speciella emblemen. Fina glasrutor, där fram-rutan ser ny ut. Original 15″ ”SS” fälgar med snygga Firestone Wide Oval-däck. Grillen ser ut att vara ny i kartong. Bumper guards fram också med mera!

Inredning

Riktigt fin faktiskt. Bra känsla i båda dörrarna som öppnar och stänger med ett ”klick” Har inredningskod ”704/A51” vilket innebär svarta bucket seats med konsoll. Faktum är att inredningen är nästan som ny! Original SS bräda med runda mätare. Brädan och instrumenteringen känns gedigna och visar inga åldertecken. Har fungerande varvräknare. Har en mycket fin option SS-ratt (code NK4). Nyare golvmatta som är proffsigt monterad. Innertaket ser nytt ut också, och det sitter spikrakt. Reservhjulet sitter på sin plats, bakom passagerarsätet.

Motor

Under huven ser vi ett imponerande ”rent” motorutrymme. Korrekt rakt igenom också. Ser ut att ha fått ett nytt el-system. Alla slangar är fräscha och har korrekta klammers. AC, servostyrning och bromsar. Motorn startar upp direkt och går silkeslent. Låter gott från det dubbla avgasystemet. 350 V8 med gjutkod ”3970014”. TH-350 som renoverats av föregående ägare. 4-ports Rochester Quadrajet förgasare.

Underrede

Helt original och kärnfrisk. Bilderna talat för sig själva!? Torr och fin över allt. 12-Bultad bakaxel med diff. Luft-stötdämpare. Nyare dubbelt Flowmastersystem.

Flak

Härligt patinerat och ”inslitet” flak. Det bevarar bilens charm tycker jag. Rak och fin plåt invändigt i hela flaket. Bilens ”Tailgate” är rak och fin, och är inte rostangripen den heller. Gummiduken mellan flak och tailgate sitter kvar, och har korrekta clips till och med.

Historik

Importerades från Kalifornien 2005, av Ahl. Finns lite papper som styrker detta, se bilder>>>. Därefter har Ahl gått igenom det mesta på bilen. Maskinellt/mekaniskt, fälgar/däck, avgassystem, inredning, elsystem etc. Ahl kan de här bilarna utan och innan, och han är nogrann! Se bilder på renoveringen han gjorde på denna 1971:a t.ex>>> När jag hörde att han skulle sälja denna tvekade jag inte, utan åkte och gjorde upp affären direkt!

Köp denna med gott självförtroende! Här har ni en lättskött och bekymmersfri bil på många sätt! Perfekt kandidat som ”sommar-brukis” Eller ett ruskigt bra ämne för den som vill kosta på den en lack, i sin drömfärg…

Pris: Såld!