1972 Chrysler Newport 2dr ht

1972 Chrysler Newport Royal 2dr ht

Samma ägare 1972-2021 och endast motsvarade 11 400Mil på denna Chrysler. Den har gått i sydligt klimat och varit garageförvarad/pedantskött genom alla år. Reparerad och underhållen efter behov.  Fick ny lack 2014 och även vinyltak!

Exteriör

Maffigt utseende med svarta stålfälgar och feta bakdäck! Den har fungerade luftstötdämpare bak, så att man kan höja upp den och få ett grymt ”Sleeper Stuk”! Tjusig lackering i originalkulören GF# ”Amber Sherwood”. Rak och fin i plåten och den har bra springor mellan de olika panelerna. De enorma dörrarna öppnar och stänger med ett ”klick”, (även förardörren) När jag går runt bilen och synar den blir jag riktigt imponerad över hur rakt och fint allt är. Bakre kofångaren är spikrak, det är inte ofta man ser det på en originalbil. Baklyktorna är så fina att man tror de är helt nya. Fram har vi en enorm kofångare som också är rak och fin och helt utan skrap-märken. Grillen är hel och fin, den ser faktiskt ut att ha lackerats om. När jag tänker efter, så är fronten en blandning mellan Charger -70 och -71 Cudá?

Interiör

Golvmattan har bytts ut. Den har troligtvis varit grön från början, nu är den svart. I övrigt ser allt orört ut och i mycket fint skick för åldern. Innertaket är fortfarande spikrakt, ända ner till hatthyllan som också är fin. Jag ser inga fläckar eller spår av fukt. Dörrsidorna är raka och fina, och har lystern kvar.

Motor

Original 360cui V8 som går mjukt och fint. Det låter riktigt gott ur det dubbla avgassystemet. 2-ports förgasaren sitter fortfarande kvar under original luftrenare. 3-stegs Aut 727. Originalutrustad med servostyrning och bromsar.

Underrede

Fin originalplåt till största del och den är noggrant underredsbehandlad. Jag ser endast någon mindre skada i skuffgolvet och någon lagning, men överlag är den kärnfrisk som ni ser på bilderna. Dubbelt avgassystem som ser splitter nytt ut. 727 Aut med gjutet tråg. Luftstötdämpare bak. Ny bensintank.

Skuff

Allt ser fint ut. Ommålad med så kallad ”spatter paint” Reservhjul, verktyg och domkraft ligger på sin plats. Mjuk och fin gummilist och snyggt lackerat runt om, även insidan av skuffluckan.

Sammanfattning

Detta är en Fullsize Cruiser som är väldigt attraktiv! Färgen och fälgarna ger den helt rätt stuk. Inte helt enkelt att hitta dom i detta skicket med låga mil. Som sagt bilen är enorm, vi hade den parkerad jämte en Cadillac Eldorado, och i jämförelse såg Eldoradon liten ut!

Pris: 249 000kr