1972 Chrysler Newport Royal

1972 Chrysler Newport Royal 440 V8 Aut

Wow! Vilken cool fullsizebil! En mäktig pjäs med helsoffa, rattväxel och kraftfull 440-motor! Bevarad i mycket fint originalskick tack vare noggrant  underhåll och  reparationer. Har idag rullat 13 000Mil eller 81000 US Miles!

Motor

Under huven hittar vi Chryslers legend 440-motorn. Blocket är daterat till 1970 och har gjutkod 2536430. Helt standard under huven. Original luftrenare och ventilkåpor. Original 4-portare. Motorn startar upp lätt och går tyst och fint. Andas genom ett enkelt avgassystem med Flowmasterdämpare, låter kraftfullt!

Exteriör

Bilen har delvis kvar originallacken, och den  ger ett mycket propert och gediget intryck. Rak och fin! Främre kofångaren och grillen är ”Mint”. Bakre kofångaren är också fin och jag ser inte ett enda märke i den. Övriga listverket kanonfint. Vinyltaket är nästan som nytt och det sitter tight som på en djungeltrumma! Mycket fina glasrutor runt om!

Inredning

Originalinredningen är verkligen superfin! Bilen måste ha garageförvarats i alla år! Ratt, instrumentering och brädan är i ”Mint” condition! Original golvmatta ligger som gjuten. Innertaket sitter spikrakt, hela vägen bak emot hatthyllan. Och jag ser inte en enda fläck. Kupén är rymlig! Rejält med benutrymme även i baksätet.

Undersida

Motorn ser ut att aldrig ha varit ur bilen och den är torr och fin. Allt ser i stort sett standard ut. Original bensintank som är rak och fin. Fin och solid originalplåt.

Skuffutrymme

Lite ytrost under mattan, annars inget att anmärka på. Reservhjul och domkraft ligger där det ska.Mjuk och fin gummilist. Skuffen är enorm på de här bilarna!

Historik/Dokumentation

Denna Chrysler togs ut ny 1972 av en ”Mr Allen Edmund Jants”. Denne gentlemannen var född år 1924 och var alltså i sin krafts dagar när han hämtade ut Chryslern! Han behöll bilen ända till år 2018 då han ”lämnade in” 94 år gammal. Vi har dokumentation som backar upp detta påstående!

I handskfacket ligger en tjock bunt med kvitton ända tillbaka från när bilen var i princip ny! Bilens Build Sheet sitter fortfarande kvar under förarsätet! Se bild>>>

Sammanfattning

En del bilar har det där lilla extra och detta är en sådan. Det är något speciellt som gör att man faller för dom. När jag hämtade den i Göteborgs hamn och fick se den på håll, så stack den ut direkt! När jag hoppade in och vred på nyckeln startade den direkt, utan någon som helst starthjälp! Imponerande efter två månader på sjön. Der är inte ofta det händer med en +50 år galmmal bil…

Pris Såld!