1973 Ford F100 Ranger XLT

1973 Ford Ranger XLT

Häftig F100 Pick Up med det korta flaket. XLT Ranger ”trim” som var top of the line och innebär Hjulhuslister, tröskellister, speciella emblem och snyggt listverk bak på ”Tail Gate”! Denna har endast rullat 8500Mil och uppvisar mycket fint originalskick!

Motor

360cui V8 Motor under huven, och allt ser i princip helt standard ut. 360-motorn ingår i FE-familjen och var vanlig i pickuper. Original luftrenare och ventilkåpor sitter kvar. Motorn ser ut att aldrig varit ur bilen. Torpédväggen är nästan kliniskt ren och har kritstreck från monteringslinjen fortfarande synliga. De galvade innerskärmarna är spikraka och domkraften sitter i originalfästet. Motorn spinner fint och det mullrar lagom ur det dubbla avgassystemet. 3-växlad manuell låda med ratt-spak. Fungerar klockrent i kopplingen!

Exteriör

Originalkulören heter ”Mallard Green” och den har fått sig en omlackering i samma kulör för längesedan. Utrustad med XLT trim, och hela listverket är i mycket bra skick och sitter tight. Den är även utsmyckad med door edge guards, vent shades och rails på flaket. 8″ Rallye Wheels med friska däck. Bilen ger mycket bra intryck runt om! Raka fina originalkofångare.

Interiör

Soffan är omklädd och när man sätter sig känner man direkt att även stoppningen är ny. Det känns nästan som att sätta sig en ny bil! Golvmattan är original och den visar knappt någon svaghet, ligger som gjuten över kardantunneln och i golvbrunnarna. Original torpedisolering är helt intakt och torr och fin. Kristallklara mätarglas och kliniskt rena mätartavlor. Fast och fin i samtliga reglage. Spikrak instrumentbräda utan en enda tendens till skada. XLT innebär ju också DeLuxe-inredning och dörrsidor med små fickor längst ner!

När jag sitter i bilen tänker jag för mig själv; att någon har verkligen varit stolt över denna bilen… Den är exemplariskt skött och har alla gånger varit garageförvarad!

Undersida

Det syns direkt att detta är en lågmilare som gått i torrt klimat. Den är mycket fin i i golv och i ramen. Intakta punktsvetsar i hytthörnen. Kärnfrisk även längst ner i flak-sidorna. Golven är solida och målade med ett tunnt lager ”Body”. Jag ser inga skador eller spår av rost. Torr och fin under hela drivlinan. Oljetråget är spikrakt, det ser ut att aldrig ha målats om heller. Nyare dubbelt avgas.

Flak

Jag ska inte gå så långt att säga nyskick, men jag ser inte en enda skada i plåten! Främre ”väggen” är rak och fin, liksom baklemmen och innerskärmarna.

Sammanfattning

1973-1979 innebar en helt ny modell och design av F-serien, och de kom att bli den mest populära Pickupen i USA under flera decennium. Idag har samlare världen över fått upp ögonen för dom, inte minst i Sverige. Stora rymliga hytter och maffigt utseende! Denna är i oklanderligt skick rakt igenom och en ren fröjd att köra.

Ring oss om du vill att denna ska bli din arbetskamrat och prydnad hemma på gården!

Pris: Sold!