1963 Ford Galaxie ”Fastback”

1963 1/2 Ford Galaxie 500 ”Fastback”

Stilig och välvårdad ”Black on Red” Galaxie. Denna är utrustad med godsaker som stor Z-kod 390 Motor, tröskellister och även den ovanliga listen på motorhuven sitter där!

Motor

Under huven ruvar den legendariska 390cui ”Thunderbird” Motorn, och detta är en äkta Z-code bil. Imponerande motorutrymme! Luftrenare och ventilkåpor är proffslackerade i den för året korrekta guld-färgen. Hela motorn är torr och fin, även undertill. Allting ser korrekt ut, tänddelar, slangar och klammers med mera. Ser ut att ha fått ny bränsleledning och bränslepump. Rakt och fint expansionskärl och kylaren ser nyrenoverad ut. Motorn startar lätt och går fint. Låter gott ur det dubbla systemet. Cruise-o-matic 3-stegs Aut.

Exteriör

Den har blivit omlackerad en gång på 80-talet i originalkulören (code A) ”Raven Black” Bilen är rak och fin och ger mycket gott och gediget intryck. Lacken är också fin och presentabel, men går man riktigt nära kan man se en del imperfektioner i ytan. Originalfälgar och kapslar sitter kvar och den har fått en omgång diagonaler monterade för det rätta originalutseendet. Kofångarna både fram och bak ser helt nya ut, eller så är det omkromade original. Orört listverk och grill, och det är mycket fint för sin ålder. Glasrutor och rut-ramar runt om i mycket gott skick, även vent-rutorna! Sidorutorna går lätt upp och ner. Båda dörrarna öppnar och stänger med ett ”klick”, till och med när sidorutorna är uppe! Detta är sådant som kännetecknar en äkta orörd kvalitetsbil, som denna…

Inredning

Dörrgångarna är rena och fina och de har fortfarande kvar originallacken. Original gummilister mjuka och fina. Inredningen är delvis ny. Den har fått ny golvmatta och ny klädsel fram och bak. Instrumentering, ratt och bräda är orört. Dörrsidorna visar sin ålder men de är fortfarande spikraka. Mycket fint innertak och solskydd. Hatthyllan är rak och fin också. Original Ford säkerhetsbälten.

 

Underrede

Underredet ser helt orört ut, och det är mycket fint bevarat. Fin i alla karossfästen, även de bakre som annars är rostbenägna på de här bilarna. Den har ett nyare dubbelt avgas som är snyggt monterat. Tanken ser rak och fin ut. Mycket fina bromsledningar runt om. Den är ren och fin överallt, även framvagn och kullederna är snygga och prydliga.

Skuffutrymme

Skuffutrymmet är enormt på de här bilarna! Den har fått ny matta och nya papp-sidor. Reservhjulet, domkraft och verktygen ligger snyggt och prydligt på sin plats. Skuffgolvet är kärnfriskt! Insatserna till baklyktorna ser fortfarande nästan nya ut, och kabelhärvorna är oklippta och har kvar original kabelskor.

Historik/Dokumentation

Utagen ny 8 Juli 1963 på Macic City Motor, Roanoke Virginia. Förste ägare var en ”Jimmy R. Mabe” Han lämnade en 1957 Ford 2dr Victoria i inbyte som han fick 1040 Dollar för. Nypriset för denna bilen med all utrustning var 3434,25 Dollar.

Sammanfattning

Ford kastade gubbkepsen i mitten av 1963 när de lanserade Galaxien med fastback-taket! De här bilarna kom att dominera Nascar under flera år, och är än idag odödliga klassiker! Det var på östkusten det hände och där hittade vi denna! Genom åren har vi importerat en lång rad Galaxie´s, och de brukar inte bli långvariga… Ring oss idag!

Pris: SÅLD!!!