1987 Pontiac Fiero

1987 Pontiac Fiero GT

Fint originalskick på denna Fiero, som kom in till Sverige på 90-talet som Flyttgods! Detta är en äkta GT och den har omhändertagits mycket väl genom åren och är aldrig vinterkörd!

Motor

Motorn sitter bakom föraren och är en V6:a på ca 140 hästar. Går fint och låter gott från dubbelt avgas. 3-stegs Aut som växlar fint. Fin att köra, jag blev faktiskt positivt överraskad hur pigg den är. Väghållningen är grym! Föregående ägaren har testat toppfarten som enligt uppgift är på hisnande 200km/h!

Exteriör

En äldre lackering som mycket väl kan vara original. Den är blank och fin men visar spår av normalt användande. T.ex mindre stenskott och någon mindre repa syns om man tittar noga. Alla 4 originalhjulen sitter kvar. Ger mycket bra intryck måste jag säga. Påminner starkt om en Firebird fast i mindre format!

Inredning

Nästan som nytt! Det märks direkt att den varit väl omhändertagen genom alla år och garageförvarad. Spikrak instrumentbräda med klara fina mätare. Helt orörd och toppskick vart man än tittar. Fungerande AM/FM Radio med Kassett. Fungerande elhissar och elspeglar. Även AC men den behöver fyllas på

Underrede

Helt otroliga golv! När jag hissade upp bilen och inspekterade golven, tror jag för ett ögonblick att jag går under en 1 månad gammal bil! Den sidenmatta färgen är fortfarande som ny!

Historik

Köptes i början av 90-talet av en Svensk som då var bosatt i San Diego i södra Kalifornien. Denne tog därefter med sig bilen hem till Sverige som flyttgods. Därefter en ägare 1997-2021. Bilen har idag rullar 13 000mil.

Sammanfattning

En mycket bra och pålitlig entusiastbil för rimliga pengar. Ring oss!

Pris: Reserverad!