1989 Chevrolet Caprice Station Wagon

1989 Chevrolet Caprice Station Wagon

Mycket bra genomgående skick på denna Svensksålda Caprice.

Exteriör

Rak och fin i hela karossen och ger mycket bra intryck! Den blå lackeringen är jätte fin. Listverket runt om är i mycket bra skick. Jag ser inga plåtskador, knappt ens ett enda stenskott. Imponerande! Extrautrustad med det eftertraktade takräcket med rails och liten spoiler bak!

Interiör

Trivsam och ombonad interiör i tidstypisk plysch. Hela inredningen är orörd och riktigt fin. Originalratt mycket fin. Instrumentering och bräda nästan som nytt. Ingen har varit på den och sågat sönder för stereo eller högtalare. En modernare Kenwood stereo smed USB och Blue tooth sitter diskret på undersidan av brädan. Original kassett stereo med equalizer sitter fortfarande kvar! Dörrsidorna är fina och är sitter knappar för elsäte och elhissar. Jag slår på tändningen och testar elsätet som är 6-vägs, och det fungerar perfekt, även på passagerarsidan! Elhissarna fungerar också. Bakrutan styrs via knapp på instrumentbrädan och den fungerar också. Centrallås som fungerar! Enda anmärkningen är innertaket som släppt litegrann, (standard på de här bilarna tyvärr). Jag provsitter baksätet också och jag sitter bekvämt med gott om plats, så inga problem att åka 4 vuxna!

Motor

Original 5.0 motorn ersatt av en 350 med gjutkod 14093638. Motorn startar upp direkt och går silkeslent. Motorn har så kallad tbi-insprutning. Underhuven ser det stilrent ut. När jag tog första provturen blev jag imponerad över hur tyst och fint den går med fin känsla i bromsar och i styrningen. Det blev en kortare tur, till grannbyn och tillbaka, men jag kände hur jag blev sugen på att bara fortsätta köra mil efter mil…

Skuff

Fäller man sätena får man ett lastutrymme som är 2,20 långt så gott om plats! Och som ni ser på bilderna är den utrustad med den eftertraktade tredje sätesraden! Bakluckan öppnas med ett rejält handtag och sedan viks det åt sidan. Mycket genomtänkt och praktiskt när man ska lasta i och ur.

Underrede

Ser jättefin ut faktiskt. Jag hittar inga gamla lagningar eller skador. Kärnfrisk i alla skarvar och i skärmkanter. Frisk även i golvbrunnar och reservhjulsbaljan. Den har raka fina trösklar med synliga punktsvetsar. Bak har den fått nya bromsrör och slang. Diffad bakaxel! Enkelt avgas 2,5″ som ser fint ut och är snyggt upphängt.

Sammanfattning

Detta är verkligen ingen ”average” caprice utan den sticker ut på ett positivt sätt, med sitt trevliga skick och sina härliga färger! En kultbil som får en att vilja stuva in packning och ungarna och åka iväg på en spännande road trip! Så vill ni skapa minnen, ring oss och slå till!

Pris: Såld!