1971 Ford LTD

1971 Ford LTD Brougham 429 V8 Aut

Top of the line full-size Ford I det lyxiga ”Brougham” utförandet. N-code bil vilket innebär 429cui V8 med 4-portsförgasare på imponerande 365 hästkrafter! 429-Motorn ihop med Brougham-paketet gör detta till riktigt ovanlig samlarbil!

Motor

Original N-code matching Numbers 429 V8-motor. Vi har identifierat bilens #Vin instansat i motorblocket. 3-stegs aut. Motorn är lättstartad och går tyst och fint. Enkelt avgassystem sitter fortfarande kvar. Original luftrenare och ventilkåpor. Snyggt och prydligt i motorutrymmet. Servostyrning och bromsar. Original AC. Jag testade AC:n, kompressorn slår till, men den kyler inte.

Exteriör

En omlackering i originalkulören. Orört vinyltak som är jättefint, inte en enda tendens till blåsor eller torrsprickor. Spikraka kofångare fram och bak, och de är fina i kromet också. Original navkapslarna har inga skador och centrumkåporna är superfina. Original sidorutor är kristallklara. Mycket bra helhetsintryck!

Inredning

Helsäte med höga ryggar och mittarmstöd. Man sitter riktigt gott! Den speciella Brougham-klädseln är nästan som ny, till och med på förarplatsen! Klädseln är även mjuk och fin och har kvar sin ursprungliga lyster. Original golvmatta ligger som gjuten. Original innertaket är spikrakt utan några fläckar. Solskydden är också spikraka och på förarplatsen sitter startinstruktionen kvar!

Skuff

Lampan lyser när man öppnar skuffen, gummilisten är mjuk och fin. Original stänkfärg fortfarande intakt. Fint även när jag tittar under mattan. Original reservhjul ser ut att aldrig ha rört marken!

Underrede

Mycket fin i alla golv. Jag hittar inga spår av rostangrepp eller gamla lagningar. Underredsbehandlad med ett tunt lager ”body”. Kärnfrisk i alla skärmkanter och i trösklar. Man kan fortfarande se fabriks punktsvetsar. Bensintank och tankarmatur ser nytt ut. Mycket intakt och gediget helhetsintryck!

Historik/dokumentation

Uttagen ny på Dan Beck Motors Yadkinville, North Carolina och det var där vi köpte den, i November 2021. Bilen hade gått där lokalt, och den hade lämnats in  hos Dan Beck på service i alla år. De hade blivit erbjudna att köpa tillbaka den, och de tvekade givetvis inte! Original Windowsticker finns bevarad och visar all utrustning som den kom med från fabriken. Baspriset låg på 3749 Dollar, för en Brougham LTD. Men med all utrustning landade den på 5492 Dollar! Mycket pengar för en Ford på den tiden! Finns även diverse instruktionsböcker, kvitton och besiktningspapper från 70 och 80-talet! Se bilder>>>

Mätarn står idag på 47557 Miles, det är ca 7650 MIL

Pris: Såld!