2007 Ford Mustang Shelby GT500

2007 Ford Mustang Shelby GT500

Endast 3800 Mil och utmärkt skick på denna Shelby. Detta exemplar har varit samlarbil från dag ett och sparsamt använts, därav de låga milen. Den ser fortfarande som ”ny” ut både in och utvändigt! Dessutom lackad i DEN mest klassiska färgen, vit med blå racing-stripes!

Exteriör

Unika Shelby-detaljer är stripes på sidorna och över bilen. Speciella Cobra -emblem. Motorhuv av aluminium med inbyggt scoop och funktionella luftintag. Spoilers fram och på bakluckan med mera. 20″ fälgar från Ruff racing passar perfekt!  okohama-däck. Bilen ser ur-läcker ut!

Inredning

Insidan av bilen är mycket fin. Det känns som nytt när man tar plats i förarsätet. Svart läder med broderade Cobra-emblem i sportstolarna. Shelbylogga även i rattnav och på växelspaksknoppen.

Motor

5.4 liters kompressormatad V8 som lämnar 507 hästkrafter från fabrik! Varje GT500 har handbyggd motor från ”SVT Racing” som även är individuellt signerad av varje motorbyggare. Se bild! Motorutrymmet är stilrent och alla detaljer är fortfarande fräscha, jag ser knappt en smutsfläck! Växellådan är en 6-växlad manuell låda med Ford Racing-koppling!

Riktigt rolig att köra, 0-100 på 5sek. Du når 200km/h som ingenting, och då har du två växlar kvar…

Skuff

Skuffen öppnas fjärrstyrt med nyckeln och det är som nytt här med! Mattan ligger snyggt och prydligt och skuffen kan knappt ha använts! Originalmonterad baslåda. Riktigt bra ljud faktiskt!

Underrede

Jag ser direkt att det inte är så många mil på bilen. Alla detaljer ser fräscha ut. Inga skador på kjolpaketet eller spoilers. Avgassystemet är byggt av rör i rostfritt med X-Pipa. Golven är spikraka och vaxbehandlade. Rejäla hjulupphängningar med feta krängningsstag. Bromsskivorna är jättefina runt om. Fram sitter det extra stora skivor med Brembo bromsok!

Sammanfattning

Allting med namnet ”Shelby” är heligt bland Ford-entusiaster världen över. Det har visat sig vara väl investerade pengar att köpa en Shelby också! De här börjar bli eftertraktade också, denna är i toppskick. Ring oss!