1963 Oldsmobile Super 88 4dr ht

1963 Oldsmobile Super 88 4dr ht

En helt otroligt påkostad Oldsmobile 4 dörrars Holiday coupé. Jag har nog aldrig sett en ramlyft 4dr 60-talsbil innan, men här är den! Fint lackerat och krom och listverk i toppskick!

Exteriör

Rak och fin i karossen och lacken ligger som en spegel. Garanterat klarlackad och mellanslipad. Kogångarna fram och bak är spikraka och omkromade. Allt listverk runt om är mycket fint och sitter tight. Lyktsargar, grill och bakstam är av gjutkrom och jag ser knappt inte en enda tendens till porer i det. Bland det bästa jag sett, kan mycket väl vara NOS! Originalfälgar med superfina kapslar. Mycket bra och gedigen känsla när man öppnar motorhuv och skuff. Alla fyra dörrar öppnar och stängs med ”ett klick”, till och med med rutorna uppe.

Inredning

Inredningen är den ursprungliga röda och den visar sin ålder en del som ni kan se på bilderna. Tyget skulle behöva bytas ut alternativt täckas över med en filt eller liknande. Ryggstödet bak är lite sprött längst upp vid hatthyllan. Men förutom det är den riktigt fin! Luktar fräscht och känns fräscht när man sätter sig i bilen. Dörrsidorna är raka och fina och i mycket bra skick, instrumentering och bräda lika så. Jättefin Oldsmobile originalratt. Fungerande retrosound stereo med Blue Tooth. Elhissar runt om som fungerar. Innerbelysningen fungerar också på alla fem ställena.

Motor

Original Oldsmobile ”Rocket” V8 med automat. Underhuven ser det i stort sett standard ut. Har fått ny huvudbromscylinder och nyare Edelbrock förgasare.

Underrede

Oj oj oj! Jag ser direkt att bilen har varit ramlyft! Att framlyfta en bil är ett enormt jobb, och det drar alltid med mer jobb än vad man tänkt! Och jag kan säga att det är första gången jag ser en ramlyft 4-dörrarsbil. Någon måste verkligen ha gillat denna bilen! Golven är proffsigt lackade ”body color” Ramen ser ut att ha blästrats av och blivit lackad svart sidenmatt. Bakaxeln med samtliga upphängningar är också rengjort och lackat. Genomgången framvagn också med fräscha kulleder. Bromsrör och slangar ser nytt ut runt om.

Skuff

Hela skuffen ser ut att ha rengjorts och slipats plåtren innan den lackades. Mycket imponerande! Insidan på skuffluckan är lika blank och fin som övriga bilen. Ny gummilist. Funktionellt reservhjul och brandsläckare, praktiskt om oturen skulle vara framme.

Sammanfattning

Vill man lägga några slantar på att klä om sofforna så har man i stort sett en utställningsbil för helrätta pengar. Går och fungerar helt toppen och man färdas komfortabelt även uppe i marschfart. Ring oss!

Pris: Såld!