1966 Plymouth Belvedere II

1966 Plymouth Belvedere II 318 V8 Aut

Liten smidig Belvedere II med 318 Poly Head motor. Snygg tvåfärgad lackering och Rallye Wheels med red Line däck! Dubbelt avgas med gott ljud!

Exteriör

En äldre lackering med ett och annat märke i. Taket är lackat blanksvart och det bryter av snyggt. Nykromade kofångare fram och bak. Bra listverk runt om. Superfin grill. Fina lyktglas fram och bak. Riktigt gott stuk på bilen!

Inredning

Inredningen är riktigt fin! Dörrsidor, klädsel, matta och innertak ser helt nytt ut. Och det är genomgående korrekta material. Originalratt i fint skick. Instrumentbräda och instrumentering är också jättefint! En CD-stereo sitter monterad och den fungerar med två 6*9 i hatthyllan! Alla mätare fungerar och även oljetryckslampan. Handskfacket öppnar och stänger med ett klick, och papp-insatsen är jättefin.  Alla gummilister ser helt nya ut och sitter fint monterade. Ventrutorna är jättefina dom också.

Motor

Motorn är en 318 Poly motor. De tillverkades 1956-1966 och var en föregångare till 318 LA motorn. Namnet ”Poly” kommer ifrån att de hade polysfäriska förbränningsrum och de var en systermotor till HEMI:n. Blocket är gjutet 9-16-65. och bilen har rätt kod för denna motor, så troligtvis är det originalmotorn som sitter där. Snyggt och prydligt i ordning under huven. Fräsch kylare. Fina tändkablar och slangar med mera. Motorn har rengjorts och blivit snyggt målad HEMI orange. Original tvåportare under original luftrenare. Original ventilkåpor med ”Poly Head” dekaler. Ser mycket bra ut! Motorn går tyst och fint.

Underrede

Finns några gamla lagningar, längst ner i bakskärmarna och främre golvbrunnarna. Ser bra ut i ramverk och i trösklar. Nyare dubbelt avgas. Ny bensintank. Tankarmatur, ledning och bränslepump är också nytt. Alla 4 stötdämparna ser nästan nya ut.

Skuff

Hela skuffen är rengjord och målad. Fin i reservhjulsbaljan och fin även runt bakrutan. Reservhjulet ligger på sin plats med domkraft och verktyg. Mjuk och fin gummilist!

Sammanfattning

En fin sportcoupe för pengarna, och en trevlig modell som man sällan ser till salu. Går kanon på vägen och maskinellt!

Pris: Bilen är Såld!