1967 Pontiac 2+2 Parisienne

1967 Pontiac 2+2 Parisienne

2+2 var det sportiga alternativet i Pontiacs Fullsize-familj. Standard var DeLuxeinredning med separata stolar, mittkonsoll. Utvändigt speciella emblem med och ”gälar” i framskärmarna! 2+2 konkurrerade i första hand med Impala SS och Buick Wildcat! Denna är i ett välbevarat originalskick och ger ett mycket gott helhetsintryck, och man blir inte besviken efter en provkörning heller!

Motor/köregenskaper

Motorn är en ”KL” kodad Chevrolet small block 327V8 på 275 Hästar. Troligtvis är det bilens originalmotor, japp du läste rätt. Kanadabyggda Pontiacs hade alla drivlina från Chevrolet. Växellådan är en TH400 och den växlar gudomligt. Förmodligen orörd maskinellt, motorn ser ut att aldrig varit ur bilen. Original insug med Rochester 4-port. Original luftrenare och ventilkåpor också.

Motorn är tyst och fin i gången. Svarar bra på gasen och på en ”kick down”. Riktigt pigg! Jag tog en provtur ut på en liten och kurvig 70-väg, och fick förtroende för bilen direkt! Styrning och bromsar fungerar klockrent, linjerar rakt och fint, bromsar spikrakt. Inget skrammel eller vibrationer och den sväljer ojämnheter i vägen som ingenting!

Exteriör

Vilka linjer! 1967 har läcker design med ”fastback-kaross”! Denna är snyggt lackerad i plommon-lila metallic! ”Plum Mist” heter kulören. Detta är en ovanlig originalkulör som fanns tillgänglig endast ett år, 1967!  Kofångarna är jättefina i kromet, jag tippar på att de är omkromade. Övrigt listverk är i mycket bra skick runt om. Superfina lyktsargar och grill.  15″ Pontiac Rallye Wheels med fina vitour däck!

Interiör

Jag ska inte säga att det är som att sätta sig i en ny bil, men nästan. Kanonfin svart inredning! Innertaket ser helt nytt ut och det sitter rakt och fint. Hatthyllan ser splitter ny ut. Instrumenteringen ser orörd ut och är fin för sin ålder. Instrumentbrädan är rak och fin och det finns inget att anmärka på. Fin klädsel fram och bak. Jättefina dörrsidor både fram och bak.

Underrede

I stort sett helt original och den har klarat sig bra från rostangrepp. Endast någon mindre lagning hittar jag. Golven är jättefina. Ett nyare dubbelt avgassystem som är snyggt upphängt. Nya stötdämpare bak och nya fjädrar. Bak ser jag även rena fina bromsrör och fina hjulcylindrar. Framvagnen är stadig och fin.

Skuff

Snyggt rengjort och målat i hela skuffen. Reservhjul och domkraft ligger på sin plats. Insidan av skuffluckan är också snyggt lackad, och den ser ut att ha fått en ny gummilist. När jag lyfter på mattan ser jag några (äldre) lagningar.

Sammanfattning

67:orna har en speciell design som uppskattas mer och mer. Det är inte ofta man ser någon fin coupé till salu. Denna är i mycket bra genomgående skick med fin drivlina och fin både ut och invändigt. Bara att vrida på nyckeln och njuta.

Pris: Såld!