1968 Chevrolet Chevelle Malibu Street Machine

1968 Chevrolet Chevelle Malibu 454 V8 Street Machine!

Kolla in denna läcka Chevelle ”Street Machine” med splitter ny ”Crate” 454V8 på 563hk! Chevelle är en av de mest klassiska muskelbilarna, och denna är i ett mycket bra och intakt skick dessutom! Den ger direkt ett bra intryck och har helt rätt stuk!

Motor

Vilken motor! Splitter ny 454cui smallblock V8 från Blueprint engines. Ja, du läste rätt: 454 SMALLBLOCK! Förra ägaren blev sugen på lite mer effekt i Chevellen, och vände sig då till en god vän som tävlat i drag racing. Han rådfrågade om vilken motor han skulle satsa på? Utan minsta tvekan fick han till svar att satsa på denna motor från Blue print engines! Motorn beställdes från USA, och monterades därefter snyggt och prydligt av proffs. Motorn ger imponerande 563 hästar! Det finns ett överflöd av kraft, oavsett varvtal! Nu tänker någon kanske att bilen är svår och besvärlig att köra? Inte alls! Faktum är att vid lugn körning är den som vilken standard 350 som helst att köra. Startar lätt och går stabilt på tomgång. Därefter går den klockrent genom hela registret. Inga dödpunkter alls! Om man vågar är det bara att trycka plattan i mattan, motorn bara ber om mera gas! Otroligt välbyggd motor helt enkelt! Körs på helt vanlig pump-bensin! Växellådan är en 4-stegs 700 med lock up. Växellådan är ombyggd och förstärkt (nonstop transmission) för att klara över 650 hästar. Bakaxeln är en 12-bult med diff! Feta Hedman Headers kopplat till 2,5″ Flowmasters som toppas av med Snygga kromade ändrör. Stilrent motorutrymme utan en massa egna lösningar, ser fabriks ut!

Exteriör

Första intrycket är bra, bilen ser verkligen häftig ut! Karossen ÄR verkligen spikrak! Lackerad för ca 20 år sedan, men det ser ut som att den är lackad för ETT år sedan. Lacken har våtslipats och därefter polerats, för att bli riktigt spegelblank. Stripad och nerlackad för att likna en SS. SS-emblem fram och bak. Kofångarna ser helt nya ut. 18″ Bossfälgar med feta 275:or bak.

Interiör

Hela inredningen är i utmärkt skick, från matta till innertak! Snygga Blå ”bucket seats” med mittkonsoll och ”Horse Shoe” shifter. Det känns nytt och fräscht när man tar plats bakom ratten. Fräsch instrumentering med inbyggd varvräknare. Instrumentbrädan är spikrak. Fungerande fläkt och värme. Enda anmärkningen är egentligen armstödet på förarsidan som skulle behöva lite ny färg, alternativt bytas ut.

Underrede

Mycket fin och intakt både i golv och i ramen. Original underredsbehandling har skyddat bilen väl. Golven är kärnfriska, jag hittar inte en enda lagning. Frisk plåt längst ner i alla fyra skärmarna. Trösklarna är spikraka, och kärnfriska dom också. Feta avgasrör hela vägen. Headers och Flowmasterdämpare. Längst bak har vi en (heavy Duty) 12-bultad bakaxel med diff. När jag går under bilen syns det att det mesta är genomgånget! Kardanaxeln ser helt ny ut. Nya bromsrör hela vägen med nya slangar. Bromsoken fram ser helt nya ut liksom dom ventilerade och slitsade skivorna. En ny ministarter sitter monterad. Nya (högvolyms) oljetråg till både motor och låda, med mera!

Skuffutrymme

Snyggt och prydligt även här. Kärnfriskt golv som lackats med korrekt ”Spatter Paint” Reservhjul med domkraft och verktyg!

Historik

Vi importerade bilen från North Carolina i USA 2017. Bilen var redan då i detta fina skick. Därefter har nuvarande ägare lagt ca 200 000kr på drivlina och uppgraderingar. Vi säljer den nu på uppdrag av nuvarande ägare, som vi har gjort många affärer med genom åren!

Sammanfattning

Muskelbilar blir mer och mer eftertraktade, och trenden går mot högre och högre effekt! Här har ni effekt så det räcker till och blir över kan vi lova! Och det är ingen ”vedbodtrimmning” det handlar om heller! Utan allt är noggrannt anpassat och genomtänkt. Vi säljer den en bra bit under byggkostnaden, så tveka inte om intresse finns att köpa en kvalitétsbil, där allt jobb  redan är gjort!

Pris: Såld!!!