1969 Lincoln Continental

1969 Lincoln Continental

Dokumenterad två-ägar bil med intressant historik, som vi återkommer till! Imponerande intakt skick genomgående, med original lack och krom. Snygg och ovanlig färgkombination som jag aldrig sett innan.

Motor

460cui V8 som var standard. C6 aut. Motorn går silkeslent och är tyst. Original avgassystem. Rent och snyggt under huven. Ser helt standard ut. Torrt och fräscht i hela motorutrymmet.

Exteriör

Bilen har kvar sin originallack, och den är mycket fint bevarad. Självklart är den inte lika blank som en nylackad bil, och den har patinerats en del. Men en orörd bil har en helt annan charm, och man ser EXAKT vad man får! Listverket är spikrakt och kromet är i toppskick. Alla 4 navkapslarna har kvar sin lyster, och är ej skavda.

Inredning

Sittbrunnarna fram är omklädda, annars är den helt orörd, och i extremt välbevarat skick. Ren och fräsch i dörrgångarna. Original gummilister som sitter tight, fortfarande mjuka och fina. Dörrsidor i nära nyskick. Det gnistrar om hela instrumenteringen, och brädan har inga sprickor över huvud taget. Ratten är ”Mint”.

Underrede

Inga konstigheter. Original underredsbehandling har skyddat väl. Jag ser inga lagningar eller rostangrepp. Torr och fin under motor och låda.

Skuffutrymme

Inte ett enda spår av fukt, någonsin. Original skuffinredning har inga fläckar eller slitage alls. Under huvan ligger original reservhjul som aldrig har rört marken. Vi hittade också en ny luftrenardekal som aldrig blivit monterad! I ena sidan sitter domkraften snuyggt och prydligt. Den har garanterat heller aldrig använts, och är fortfarande som ”ny”. Mängder med dokumentation, liksom första ägarens samling av 8-track kassettband! Se Bilder>>>

Historik

Såld ny av Swan Motor Co i New Bern North Carolina. Köparen hette ”Robert Erastus Dixon” och bodde då i Muenster, Texas. Strax norr om Dallas! Denne flyttar senare till Californien, strax utanför Los Angeles och tar bilen med sig! Vi har papper på att första ägaren behåller bilen till åt minstone 1997! Därefter köps den tillbaka av en samlare, och hamnar återigen i New Bern i North Carolina. Samma ort där den såldes ny!

Första ägaren måste ha varit stolt över sin bil! Han har sparat på i princip ALLA kvitton! Se bilder>>> Vi har inte gått igenom allt, men som ni ser på bilderna finns det en hel del! Vi har hittat ett servicepapper från 1989, där det står att bilen hade gått 91,000Miles. Nu står mätaren på 94,000MIles, så den har inte gått mycket de sista 30 åren. Bilens första 20 år däremot fick den rulla motsvarande ca 15 000 Svenska MIL. Inte helt otroligt att första ägaren gjorde några ordentliga ”road trips” och satt och lyssnade på sina 8-track kassetter. Kanske satt frun passargerarsätet? Och det var ju det som var tanken med de här bilarna, att färdas över KONTINENTER!

Pris: SOLD!!!